Najveći putnički brod na svijetu je “Harmony of the Seas”, kojeg je izgradila kompanija STX France. Najluksuzniji cruiser impresivan je po svim brojkama –dugačak je 362 metra, ima čak 16 paluba, može ugostiti više od 8000 putnika,a na njemu će posao naći više od 2000 članova posade. Ništa manje nije impresivna i cijena od čak 1,1 milijardu dolara, koliko će za dovršeni cruiser platiti naručitelj “Royal Carribean”.

Najveći ikad sagrađeni brod po ukupnim specifikacijama je “Pioneering Spirit”,dvotrupni brod-dizalica za prijevoz naftnih platformi te polaganje i demontažu cijevi. Preko 400000 tona tešku grdosiju pokreće čak devet MAN Diesel motora koji ukupno razvijaju monstruoznih 94640 kW. Sagradila ga je južnokorejska kompanija DSGE a brod može primiti čak 571 člana posade!

S duljinom od točno 400 metara, kontejnerski brod “Barzan” trenutno je najduži brod na svijetu. Izgrađen je u južnokorejskom brodogradilištu Hyundai za katarsku kompaniju UASC. To je po svojoj energetskoj učinkovitosti i trenutno “najzeleniji” teretni brod u uporabi. “Barzan” ima najmanju emisiju stakleničkih plinova, koja je čak 50% manja od donje granice indeksa učinkovitosti koju propisuje Međunarodna pomorska organizacija.

Najveći brod za prijevoz specijalnih i teških tereta je “Dockwise Vanguard”. Iako je prvenstveno izgrađen za prijevoz naftnih platformi, koristi se i za prijevoz drugih brodova. Kad se isprazne balastni tankovi, vrlo prostrana paluba koja može primiti teret težine do 110000 tona, potone do čak 16 metara ispod morske površine. Treba li posebno naglašavati da je izgrađen u Južnoj Koreji …

Trenutno najbrži brod na svijetu je putnički katamaran “Francisco”, koji je dobio ime po papi Franji. Katamaran koji prima više od 1000 putnika i 150 putničkih automobila, može potegnuti do krajnje brzine od čak 107 km/h. Za to su zaslužne dvije plinske turbine koje zajedno razvijaju 118000 KS, ali to nije jedina odlika ove vodene jurilice. “Francisco” je prvo plovilo ovakve vrste koje kao primarno gorivo koristi zemni plin (LNG), što ga po navodima australskog proizvođača “Intek” čini i ekološki najprihvatljivijim katamaranom na svijetu.